Våre dansepedagoger har forkus på læring i et trygt og godt miljø. Kirkenær Ballettskole er opptatt av å tilby en kombinasjon av trygge rammer og faglig styrke. Her kan du lese litt om hvem våre pedagoger er, og hvilken erfaring de har.


Irja Tuchel

Medeier og Daglig leder (Permisjon)

Utdanning:
Fagerborg Videregående skole, Ballettlinjen 2000-2003.
Kate Simmons Dance Ltd. i England, Danser og -pedagogutdanning (Certificate in Dance Education og National Diploma in Professional Dance) 2003-2006.
Høgskolen i Oslo, Bachelor i Fysioterapi 2008-2011

Irja startet å danse på Jorunn Kirkenær Ballettskole som 4-åring og ble etterhvert medlem av kompaniet "Jorunn Kirkenær Barneballett". Med "Barneballetten" var hun med på flere forestillinger, bl.a. i "Reisen til Julestjernen» (1993, 1994, 1996, 1998, 2000) ved Nationaltheateret, og var innstuderingsansvarlig for barnedanserne i oppsetningen av "Reisen til Julestjernen" i 2010. Hun er nå leder for Barneballetten.

Irja jobbet som danser i Disneyland Paris i 2007-2008.

Hun har jobbet ved Kirkenær Ballettskole siden høsten 2008, og har også vært dansepedagog ved Kulturskolen i Porsgrunn. Irja har jobbet flere år som fysioterapeut ved siden av å undervise på ballettskolen, og hennes kompetanse innen fysioterapi er svært verdifull for skolen. Høsten 2017 sluttet hun som fysioterapeut for å kunne jobbe fulltid her ved ballettskolen. 


Else Margrete Sveinsson

Medeier og Daglig leder

Utdanning:
Dramalinjen ved Gol vgs (2000 - 2001) / Danselinjen ved St. Hallvard vgs (2001 - 2003)
Den Norske Balletthøyskole - Bachelor i Dans og Pedagogikk (2003-2006)
Independent Study ved The Ailey School i New York (2006-2007)
Teacher training Level 1 og Level 2 Point intensive og Flexibility intensive - Lisa Howell

Else Margrete er oppvokst på Nesbyen i Hallingdal. Hun startet å danse i 10 års alder hos Marit G. Lerskallen. Som 15 åring pendlet hun til Oslo for å fordype seg i klassisk ballett her ved Kirkenær Ballettskole. Hun har vært tilknyttet skolen siden da. 

Som dansekunstner har Else Margrete jobbet med dansekompaniet Moving Art i Bodø, Marit Loe Bjørnstad, Matias Rønningen og Lise Nordal.

Else Margrete har undervist ved Kirkenær Ballettskole siden 2005. Hun har også undervist ved Oslo musikk og kulturskole, PRODA, Norges Dansehøyskole. Hun gir også egne kurs, workshops og privatundervisning i klassisk ballett. 
Hun har vært engasjert som veileder og eksaminator i undervisningspraksis ved Norges Dansehøyskole siden 2013.


Marion Celine Rudsli

Medeier

Utdanning:
Dahlske Vgs. Allmennfaglig utdannelse  august 2004- juni 2007
Bårdar 1. år avdeling Tvedestrand  august 2007 - juni 2008 
Norges Balletthøyskole   Bachelor med fordypning Jazz med pedagogikk august 2008- juni 2011

Marion Celine kommer fra Grimstad, og er utdannet ved Bårdar samt Den Norske Balletthøyskolen. Hun har bred erfaring som dansepedagog ved flere skoler i Oslo, og har vært aktiv innenfor Musikal og HipHop miljøet i Oslo. Marion Celine startet å jobbe ved Kirkenær Ballettskole under sin eksamen praksis ved Den Norske Balletthøyskole i 2010. Hun startet musikal tilbudet ved skolen i 2010, den gang med en liten gruppe elever. Musikal tilbudet på skolen har i dag vokst til tre fulle partier, og er en viktig del av skolens tilbud.

Marion Celine er i dag Marketing & PR Manager i Tom Wood AS. Hun har de siste årene jobbet som manager og PR rådgiver for forskjellige merkevarer.

Marion Celine har vært svært aktiv, og tilstede i utviklingen av skolen de siste årene. Hun har vært pådriver for de siste årenes fornyelse av skolens markedsføring og visuelle profil, og har bidratt med sine ressurser i dette arbeidet. Hun bringer inn viktig erfaring med arbeid med markedsføring og sosiale medier, og dette er svært verdifullt i vårt samarbeid om drift av skolen.


Henriette Olsen

Henriette kommer fra Grimstad på Sørlandet. Som 3-åring begynte hun å danse på Grimstad Danseteater og senere Allegro Ballettstudio.

Hun er utdannet ved Norges Dansehøyskole (2011-2014), tidligere Den Norske Balletthøyskole. Der tok hun en bachelor i dans og dansepedagogikk og fordypet seg i jazzdans. Hun har medvirket i flere prosjekter på Sørlandet og i Oslo, og har blant annet produsert og hatt en av rollene i barneforestillingen ”Hvem er sint?” som ble vist under Oslo Kulturnatt 2015 og koreografert åpningsseremonien i Nordisk Baltisk mesterskap i dressurridning. Nå for tiden studerer Henriette sykepleie på Høyskolen Diakonova og underviser i barnedans, klassisk ballett og jazz ved Terpsi Dansestudio og Kirkenær Ballettskole.


IMG_4991_Facetune_08-03-2019-21-06-17.jpg

Andrea Engfeldt

Utdanning:
Danselinjen ved Rud vgs (2012 - 2015).
Trøndertun Dans Forstudium (2015 - 2016).
Student Norges Dansehøyskole (2016 - 2019) hvor jeg tar en bachelor i dans med pedagogikk, med fordypning i jazzdans.

Andrea er oppvokst i Asker, men bor nå på Tåsen. Hun har danset hele livet, og startet selv på stor/liten ved KGB dans og ballett, hvor hun ble værende fram til videregående skole. Andrea har deltatt på en rekke danseforestillinger og prosjekter som bl.a. KGB dans sine oppsetninger av Nøtteknekkeren, KGB-kompanienes forestillinger, og opptrådte i 2017 og 2018 for HM Kongens Garde på deres årlige arrangementer. Ellers har hun holdt workshops og undervist på ulike steder rundt i landet i forbindelse med skole og studier.


Johanne Nomerstad

Johanne har vokst opp i Arendal og har sin dansebakgrunn fra Arendal Ballett Center og Allegro i Grimstad. Hun har gått ett år på Dans Forstudium på Trøndertun Folkehøyskole (12/13), før hun tok bachelorgrad i dans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole (2013-2016).

Johanne underviser i jazz for voksne ved Kirkenær Ballettskole. Johanne underviser også jazz-teknikk for ungdom og voksne ved Studio Dynamica i Drøbak.


Julie Schartum Dokken 

Utdanning:
Kunsthøgskolen i Oslo- BA i klassisk ballett (2010-2013) 
Kunsthøgskolen i Oslo- Praktisk-pedagogisk utdanning (2016-2017)
Progressing Ballet Technique (vår 2018)

Julie er fra Ullern og startet å danse ved Kirkenær Ballettskole da hun var 4 år gammel. Som en del av Barneballetten deltok hun i diverse forestillinger blant annet på Nationaltheateret, Chat Noir, Oslo Konserthus og i Oslo Spektrum. Hun startet senere på Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og gikk der frem til hun startet på KHiO. Hun representere Norge i Eurovision Young Dancers 2013 med egenkoreografert solo. Siden da har hun jobbet som danser, koreograf og pedagog. 

Hun startet å undervise ved Kirkenær Ballettskole i 2014, og har undervist ved blant annet Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, Edvard Munch VGS, Jessheim VGS, Kulturskolen i Oslo, Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett, Den Norske Ballettskole og Akademi og To the Pointe BP. Julie gir også privattimer.

Som ballettdanser har Julie jobbet med Den Norske Opera & Ballett, To the Pointe  BP, Bodø Ballettkompani, Florida Classical Ballet & Bollywood Ballet. Videre har hun jobbet i moderne- og samtidsdansproduksjoner med koreografer som I. Sørensen, A. Tolås, T. Skauge og DUOA- Dans og koreografi.  www.juliedokken.com


Kiren Photography

Kiren Photography

Emily Read

Utdanning:
École Internationale de Theatre Jacques Lecoq, Paris - Physical Theatre (2011 – 12)
École Internationale de Theatre Jacques Lecoq, Paris - Laboratory of Movement Study (2012 – 13)
The Royal Central School of Speech and Drama, London - MA Movement: Directing & Teaching (2012 – 15)
Body Language Pilates Studio, Florence - Pilates Mat Certification (2014 – 15)

Oppvokst i Sydney, Emily har arbeidet med movement i 10 år før hun flyttet til Europa i 2011 for å fortsette sitt studie innenfor movement, eksperimentell scenografi, og Pilates.
Emily har tidligere undervist i Pilates hos The National Youth Theatre (London) og holdt kurs hos The Royal Central School of Speech and Drama (London) samtidig som hun fullførte sin Master.

Hun flyttet til Norge i 2017 og startet å arbeide som Pilatesinstruktør, Tegnelærer og Fotograf. Emily startet å undervise i Pilates hos Kirkenær Ballettskole i Februar 2018.


Marit Krogeide

Utdanning:
Statens Balletthøgskole - Bachelor (1983 - 1986) 
Godkjent opprykk til 1. lektor klassisk ballett (2014)
Pilates sertifisering, Pilates Room (2014)

Marit Krogeide har danset ved Kirkenær Ballettskole fra hun var 6 år gammel. Hun var med i Barneballetten og gjorde store oppgaver for teatre, film, NRK m.m. Hun har nå over 30 års erfaring som profesjonell, utøvende dansekunstner, pedagog og koreograf. Hun har hatt hovedroller i musikaler, arbeidet med en rekke norske koreografer og vært engasjert som solist for NRK m.m. Hun driver gruppen Dans & Toner i samarbeid med komponist, musiker og fotograf Peter Lodwick. De har i 20 år fremført og produsert forestillinger for barn og ungdom over hele landet. 

Marit har undervist ved Kunsthøgskolen i Oslo, Proda, GDT, Balletakademien og Daglige Treningen i Stockholm, Bårdar Akademiet m.m. Hun har arbeidet som veileder ved Kunsthøgskolen i Oslo og Norges Dansehøyskole. Hun har mottatt en rekke stipendier, nå sist i 2018, Norske Dansekunstneres pedagogstipend. 

Ved Kirkenær Ballettskole har hun undervist i klassisk ballett siden 2001. Fra høsten 2016 underviser hun også Pilates teknikk. 

For mer info, se http://www.dansogtoner.no/maritkrogeide2.html


Matias Rønningen

Matias Rønningen gikk ut fra Kunsthøyskolen i Oslo i 2009 og har siden jobbet med mange koreografer og grupper som Sigurd Heide, Dansdesign, Kari Hoaas, Eivind Seljeseth, Heine Avdal/Yukiko Shinozaki, Suzie Davies/Mattias Ekholm, Helen Blackburn og Panta Rei Danseteater for å nevne noen. Siden 2011 har han vært tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, og Nasjonalballetten siden 2015. Han har også koreografert flere egne verk, Anti-entropi (2011), Forandre (2013), Pavane (2014), og Mellom (2015). Han mottok Statens Kunstnerstipend for yngre kunstnere i 2013.

Matias  har undervist på Kirkenær i siden 2008, og underviser Klassisk Ballett øvet/videregående nivå.


IMG_0606.jpeg

Henriette Ødegård

Utdanning:
Danselinjen ved Vågen vgs (2013 - 2016).
Norges Dansehøyskole (2016 - 2019) Bachelor, fordypning i jazzdans med pedagogikk.

Henriette er oppvokst på Jæren og kom til Oslo i 2016. Hun har danset hele livet og startet først med turndans i Brusand turnforening som 3åring. Der ble hun værende som utøver og instruktør til hun uteksaminerte fra videregående hvor hun også underviste på den lokale kulturskolen. 

Henriette har erfaring fra en rekke danseforestillinger, konkurranser og prosjekter gjennom blant annet turn, utdanning, arrangementer ved HM Kongens Garde og doda. Sommeren 2019 var hun med på oppsetningen av Trollnatt ved Hunderfossen som danser og statist. Hun har undervist i blant annet ballett, jazzdans, musikal, barnedans, turn, trampett og akrobatikk. Ellers har hun holdt workshops og koreografert på ulike arrangement rundt i landet som blant annet barnas turnfestival.


Fotograf: Antero Hein

Fotograf: Antero Hein

Cecilia Klingsell

Utdanning:
Kunsthøgskolen i Oslo Ba moderne og samtidsdans (2012-2015)
Luleå tekniska universitet PPU i dans (2016-2017)

Cecilia kommer fra Stockholm og har sin grunnleggende utdanning derfra. Hun startet danset ved 3 års alder ved Balettakademien og Kulturskolen i Stockholm. Ved 10 års alder begynte hun på danselinjen ved Høgalidsskolen i Stockholm. Cecilia har også en bakgrunn fra turn og sirkus og gikk på sirkuslinje på videregående samtidig som hun fortsatte sin danseutdanning på bl.a Balettakademien. I løpet av videregående hadde Cecilia også et utvekslingsår på den Ungarske Nasjonale Ballettskolen.

Cecilia begynte å undervise etter endt utdanning ved KHiO og har siden da undervist ved bl.a Danseburet i Ytre Enebakk, Dansesonen i Asker, Dance off studio og Kulturskolen i Nedre Eiker. Hun har undervist i mange forskjellige sjangre så som jazz, ballett, barnedans, stor & liten, showdans og moderne & samtidsdans. Cecilia har også lang erfaring som turntrener fra Stockholm og Oslo. Hun er i dag turntrener for Oslo turnforening for barn, unge og voksne bredde gymnaster.

Cecilia begynte å undervise ved Kirkenær Ballettskole 2019.


Johanne Heggenes Anuglen

Ny pedagog fra høsten 2019 - mer informasjon kommer


Ingrid Eythorsdottir

Ny pedagog fra høsten 2019 - mer informasjon kommer