DanseCamp 2017

DanseCamp 2017

DanseCamp 2017 
UKE 26 26.juni - 30.juni
UKE 33 14.august - 18.august

Tid: 08:00 - 16:00
Pris: 3000kr
Alder: 8 - 13 år
For deg som elsker å danse!

Uken består av: 
Tre daglige danseøkter
En daglig kreativ økt
Lunsj
Utetid med lek
Forestilling for foreldre i slutten av uken

En uke fylt med danseglede og nye vennskap! 

Påmelding: 
Påmeldingen er åpen frem til fulltegnet kurs. 
Ved spørsmål kan dette noteres i meldingsfeltet i skjemaet. Evt. spørsmål besvares innen endelig registrering. 

Påmeldingsskjema

 

Sørbyhaugen 33

Sørbyhaugen 33

Kjære dansere og foreldre ved Kirkenær Ballettskole!

Det har nylig kommet opp noen saker i Akersposten ang. mulig omregulering av tomten Sørbyhaugen 33. Vi ønsker derfor å informere dere om vårt ståsted i saken.  

Som tidligere kjent ble huset og tomten i Sørbyhaugen 33, solgt til Inter Eiendom våren 2016. Bakgrunnen for salget var at tidligere eier, Siri Frømyr, sto i en svært presset situasjon der helsemessige årsaker gjorde at eierskap av huset ikke lenger var mulig. Kirkenær ballettskole eies fortsatt av Siri, og drives i dag i samarbeid med hennes ansatte. Vi har et godt leieforhold med Inter eiendom og trygg leiekontrakt ut 2017, med forespeilet gode muligheter for forlengelse av denne.   

 Som noen av dere kanskje har lest i Akersposten 25.11.16 har utbygger nå lagt frem sine planer regulering av tomten og videre utbyggelse av leiligheter. Dette er nå opp til høring i kommunen. 

Byantikvaren satte huset på Gul liste i vår, og fraråder sterkt foreliggende forslag til reguleringsplan i sitt brev av 23.11.2016. Bydelsutvalget Bydel Ullern vedtok 1.desember enstemmig støtte til Byantikvarens brev i saken. De legger også til at huset med ballettsalen er et unikt og svært viktig tilbud i bydelen, og at det er mangel på egnede lokaler for dans og idrett generelt i bydelen. Vi er selvfølgelig svært glade for at Byantikvaren og bydelsutvalget i Bydel Ullern anerkjenner husets og skolens verdi i dag, og historisk sett for generasjoner med hobbydansere og profesjonelle dansekunstere.  

 Vi synes naturlig nok at situasjonen vi står i nå er utfordrende, og må i tiden fremover forholde oss til usikkerheten rundt hvordan fremtiden for huset og tomten vil bli. Vi ønsker selvfølgelig å få lov til å fortsette å være her i den fantastiske atmosfæren som er skapt her gjennom 54 år med dansehistorie. Dersom det skulle bli slik en dag, at vi ikke lenger kan være her i huset vil vi arbeide hardt for at Kirkenær Ballettskole skal kunne fortsette i nærmiljøet. 

Vi er svært takknemlige for alt privat og politisk engasjement i saken, og håper at kommunen og utleier ser den store verdien Sørbyhaugen 33 og Kirkenær Ballettskole sammen har og har hatt, for bydelen, for Oslo, og for Norges dansemiljø opp gjennom generasjoner.

 Vi som jobber på ballettskolen vil i tiden fremover fokusere på å fortsette å være en trygg og gledesfylt skole for alle som er tilknyttet oss, vise frem vårt arbeid, og gi dere inspirert og kvalitetsfylt danseundervisning! 

 Hjertelig hilsen

Ledelse og pedagoger

Kirkenær Ballettskole

www.kirkenærballettskole.no

22 14 09 28 / 46 53 15 42

---


Linker til siste saker i Akersposten:

http://akersposten.no/nyheter/trusselen-om-a-rive-ballettskolen-har-fatt-nye-og-gamle-venner-pa-taspissene/19.669

http://akersposten.no/nyheter/politikere-vil-sla-ring-rundt-kirkenarhuset/19.645

http://akersposten.no/nyheter/vil-rive-kirkenar-ballettskole/19.638


Følg oss på facebook: https://www.facebook.com/Kirkenær-Ballettskole-113387112068402/

Elevforestilling

Elevforestilling

Årets elevforestilling står for tur. Den er 11. desember på Steinerskolen Hovseter kl 17.00 og er med noen av ballettskolen sine elever. Billetter til forestillingen kan kjøpes her. Vi håper så mange som mulig tar turen. 

Martina

Martina

Vår elev Martina Otilie Sande Lyssand har fått plass ved Ballettlinjen på Ruseløkka! Utdanningen er et samarbeid med Den Norske Opera og Ballett for 8. - 10. trinn og er Norges ledende skole for utdanning av Klassiske dansere. Det er første gang en elev går direkte fra vår ballettskole til Ruseløkka, og hun er en av fem unge dansere som fikk plass i år. Vi er så stolte over den jobben Martina har gjort, og det samarbeidet vi har hatt. Dette er en milepæl i vårt arbeid, og en stor glede for oss som privat ballettskole.

Martina startet å danse på Kirkenær i 2 års alder, og har vært fast inventar hos oss siden da. Hun har jobbet hardt og målrettet og har utviklet seg til å bli en flott danser over disse årene med iherdig trening og deltagelse i Barneballetten. Vi kommer til å savne hennes store smil og glede over dansen, men gleder oss til å følge henne på veien videre.

Om Ruseløkka skole:
"Et elitetilbud i klassisk ballet på ungdomstrinnet gir unge talenter en mye bedre mulighet til å nå et internasjonalt toppnivå som kunstner. Tilbudet har allerede vist sin verdi og kvalitet gjennom økt rekruttering til videre ballettutdanning på høyeste nivå både her hjemme og ved utenlandske skoler. Elever fra de første kullene er til og med allerede engasjert av Nasjonalballetten og utenlandske ballettensembler"

Direktør Astrid Søgnen i Utdanningsetaten

 

Alle oss på Kirkenær Ballettskole

Foto: Kirkenær Ballettskole

 

Reisen til julestjernen

Reisen til julestjernen

I Nationaltheaterets 2016-oppsetning av "Reisen til Julestjernen har vi seks elever fra Kirkenær Ballettskole som etter audition har blitt valgt ut til å være med som dansere. Vi ønsker Emilie, Hedvig, Helene, Leona, Maren og Seline lykke til med øvinger og forestillinger!

Her kan du se Jorunn Kirkenær Barneballett gjennom årene på Reisen til Julestjernen http://forest.nationaltheatret.no/Productions/Index/?as_tit=REISEN%20TIL%20JULESTJERNEN

Alle oss på Kirkenær Ballettskole

Foto: Nationaltheateret

Skolen fortsetter

Skolen fortsetter

Sørbyhaugen 33 er solgt og nye eiere av huset er Inter eiendom. Kirkenær Ballettskole derimot, selges ikke. Siri forblir eier av skolen og et pedagogteam med Else i spissen står for driften fremover. Vi har i dag signert leieavtale for 18 måneder med intensjon om forlengelse. Politikerne i bydelen har kjempet for å få huset på Gul liste hos Byantikvaren. Kirkenær Ballettskole fortsetter som før, uten endringer i drift og med masse glede over å få fortsette her i huset.

Alle oss på Kirkenær Ballettskole

Foto: Fotograf Stian Schioldborg