Mange mennesker tenker på Jorunn Kirkenær Ballettskole som det vesle blå huset på åsen. Man verdsetter det varme interiøret, den hyggelige, hjemmekoselige stemningen som vitner mer om et hjem enn om en institusjon.

Varm hjemmekoselig atmosfære
En av mange ting som gjør Kirkenær Ballettskole så unik er at den pleide å huse en familie samtidig som at huset ble brukt som ballettskole. Jorunn og Even Kirkenær og deres sønn Jo bodde i huset i over tyve år.

I noen år har stuen fungert som resepsjon, soverommene som kontorer og man har fremdeles hatt den hjemlige følelsen av å ”gå på besøk til bestemor” når man kommer inn døren.

Skolen har en fin hage hvor elever og foreldre kan sitte og slappe av, lese avisen og nyte frisk luft i de varme månedene. Det er parkeringsplasser til alle og et foreldrerom inne med et lite minikjøkken, der man kan drikke kaffe eller te.

Dansestudioet er lyst og luftig i 2.etasje. med to garderober og toalett på samme plan. Det er mulig for foreldre å vente utenfor salen, og muligens klare å skimte noen dansere gjennom nøkkelhullene! 

Litt om ballettstudioet på Sørbyhaugen
Du finner ikke mange ballettstudio med de kvaliteter som du finner i Kirkenær ballettstudio. Jorunn og Even Kirkenær hadde vært profesjonelle dansere i mange år da de lot bygge dette studioet spesielt for undervisning i dans, bevegelse og ballettfag. Dette merkes i gulvets kvalitet, og det er svært godt å jobbe i for våre elever og pedagoger. 

Dansestudioet har naturlige farger; terracotta gulv, naturlig trevegger og pastell-blått tak. Dette gir en varm, jordlig kvalitet. Gulvet du danser på er et flytende gulv av gran. Og dette gulvet igjen er lagt oppå et gulv av parkett. Imellom de to gulvene ligger det fuktighetsastroberende materiell. Gulvet av gran er slått sammen av smale planker og her fins ikke ikke en eneste spiker. Gulvet flyter og gir en svak fjæring når du hopper på det. Alt er gjort med handkraft, og når du danser på dette gulvet føler du smidighet i muskulatur og du blir ikke så sliten som når du danser på et hardt underlag. Oppå gulvet ligger det dansematter. Studioet har også godt lydanlegg. 

 


utleie av lokaler

Vi leier ut studio på dagtid og i skolens ferier.
Vi tilbyr lave leiepriser for dansekunstnere i frie prosjekter.
Er du interessert, ta kontakt her for mer informasjon.