Under finner du informasjon om semesteret,
kleskoder for kurs, generell informasjon og trivselsregler


Kursplan sommer 2019

  • Oppstart uke 34 for fredag og lørdagskurs

  • Oppstart uke 35 for mandag - torsdagskurs

  • Høstferie uke 40 med undervisningsfri fra 30/09 - 06/09

  • Elevforestilling på Steinerskolen Hovseter; 07/12 - 08/12

Praktisk på ballettskolen

Parkeringsplasser finner du på baksiden av huset og noen plasser på forsiden. Disse er for dere på ballettskolen, ellers er det muligheter for gateparkering i området. Vi ber dere unngå å parkere langs gressplenen i svingen da dette hindrer fremkomst for de som bor i området og vi nødig vil være til bry for disse. Det er også forbudt å parkere på gjesteparkeringen i C.A Torstensensvei 75-77. 

Adkomst med kollektivtransport: T bane linje 2 til Makrellbekken T bane, 5 min gange til ballettskolen. T bane linje 2 og 3 til Smestad, ca.13 min. gange. Buss 23, 24 og 28 til Smestad, ca.13 min. gange 

Gjenglemt tøy og ting samles daglig, og henges opp på stativet på venterommet i 1.etasje. Dersom det ikke er hentet innen et par uker, legges det i glemmekassene i 2.etasje. Verdisaker legges i resepsjonen. Vi anbefaler å stadig ta en titt på stativet og kasser. Ved slutten av semesteret doneres tøy bort, og dansetøy legges i kostymelageret. NB! Vi anbefaler at alt tøy og sko merkes med navn. 

Fotografering kan forekomme i regi av ballettskolen i timer eller på forestillinger. Dette brukes bla. på våre nettsider, sosiale medier, til å henge på veggen og i markedsføring. Ved påmelding vil du få mulighet til å fjerne avhuking for fotografering, noe vi ber om at du er nøye med å gjøre dersom du ikke ønsker at ditt barn eller deg selv tas bilder av.

Trivselsregler

Barnas møte med Ballettskolen er viktig, og at de kommer inn, sier navnet sitt og ”hei” samt takk for i dag når de går ut, er en tradisjon og kos vi er glad for at dere oppmuntrer til. Det er også viktig at de lærer seg at en ballettskole er et sted man opptrer med verdighet og respekt for hverandre. At man går stille i trappene, bruker innestemme, ikke bringer mat inn i salen, eller smokk for den saks skyld ; ) At det er et sted hvor litt av fortryllelsen og eventyr-følelsen får leve!

Skohyllene i inngangspartiet er til bruk for ALLE utesko. Vi setter pris på at dere er flinke til å bruke disse. Dette skaper et rent og godt miljø oppe i salen og garderobene. Det skjer innimellom at noen får med seg feil sko hjem, så det er fint om dere sjekker en ekstra gang at dere får med dere riktig.

Alle barn og voksne på Ballettskolen har et ansvar for å ta vare på hverandre slik at alle trives og føler seg trygge her hos oss. Meld fra dersom noe ugreit skjer, og inkluder alle i lek og dans. Private invitasjoner som ikke inkluderer alle i gruppen bes holdes utenfor ballettskolen. Vi har nulltoleranse for mobbing. 

I undervisning: Vi forventer av alle dansere at de følger undervisningen og lytter til pedagogens instruksjoner. Dersom det er bakenforliggende årsaker til at dette er utfordrende for barnet, ber vi om at dette formidles til pedagogen. Alle dansere skal møte opp i god tid før undervisning, gi beskjed ved fravær, og ved evt. skader eller sykdom som gjør deltagelse redusert skal skolen få beskjed slik at vi kan ivareta deg / eleven med beste forutsetning. 

Kirkenær Ballettskole skal gi alle våre dansere kvalitetfylt undervisning der danserne blir helhetlig ivaretatt. Vi skal gjøre vårt ytterste for å skape trivsel, gode danseopplevelser og levere profesjonalitet i alle ledd. 

Ris og ros Vi ønsker å gi dere en god opplevelse av å være hos oss, og om det skulle være noe som står i veien for det ønsker vi virkelig å høre det, slik at vi kan forbedre oss og ta tak i evt. saker som måtte oppstå. 

Kleskoder for dansetimer

Dansetøy og utstyr til håroppsett kan kjøpes i byens ballettbutikker: Lisbeth’s Dancewear, La Danse, Blå fugl eller Doda dansebutikken. Her følger spesifikk informasjon om kleskode for hvert kurs: 

Stor og liten 2-4 år: Barna kan ha på seg strømper/tights, gym/ballettsko og drakt eller overdel for guttene. Vi ser også at barnas ballerinadrømmer kommer frem i form av tyllskjørt og liknende og det er bare hyggelig. De voksne anbefales å ha på seg en treningsbukse da det for dere også blir mye bevegelse. 

Småbarn 4-6år: Strømper, drakt og gym/ballettsko. Gutter bruker gjerne tights/bevegelig bukse og en singlet eller t-skjorte. Også her er tyllskjørt og liknende bare koselig for de som ønsker det. Hår oppsatt i topp eller liknende i forhold til lengde.

Klassisk Ballett: Vi ser helst at barn fra seks år har autentiske myke ballettsko som er laget for ballett, ballettstrømpebukse og drakt uten skjørt. Farger er valgfritt men om en danser mye er det praktisk å ha en enkel hvit og/eller sort stroppedrakt, da dette ofte er base til forestillinger.

Håret skal være stramt oppsatt i ballettopp (”kurs” kan gis i resepsjonen) Lettest lages dette med strikk, tynt hårnett og hårnåler. Det er ikke nødvendig med ”donuts” eller ekstra farget hårnett.

Voksne på Klassisk ballett kan selv velge egnet dansetøy, men det anbefales å bruke ballettsko, og dersom pedagogen skal korrigere det tekniske er det til hjelp om klær er ettersittende.

Tåspiss forberedelser / Styrke og Bevegelighet: Strømpebukse med hull under fot (da vi jobber barbent) ellers normalt ballettøy. 

Rolledans Jazzballett / Jazzdans: Sort jazzbukse eller sort tights, sorte jazz –sko og sort drakt/ettersittende singlet/ t-skjorte. Hår oppsatt i hestehale eller liknende. Voksne: valgfritt treningstøy, og sokker eller Jazzsko.

Moderne: Mykt treningstøy, lang bukse/tights + overdel. Ta med en langarmet genser for gulvarbeid. Unngå bukser med glidelåser eller stropper som kan være vonde. Håret oppsatt i hestehale eller liknende. (unngå ballett-topp pga. gulvarbeidet)

Pilates: Treningsklær etter eget ønske. 

***
Vi gleder oss til å danse med deg!